Poveşti sub stele: seri de film la Teatrul de vară - Fabrica de fericire

duminică, 13 august 2017

Poveşti sub stele: seri de film la Teatrul de vară

În perioada 12 august – 9 septembrie, în Baia Mare se desfăşoară evenimentul „Poveşti sub stele”, organizat de Vertigo Concept şi având mai mulţi parteneri, printre care Muzeul Judeţean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” şi Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş. Cei care au avut ideea evenimentului şi care au făcut eforturi pentru a-l pune în practică sunt doi tineri cinefili, Oana Enăşel şi Răzvan Teodorescu. Ei au pornit de la un spaţiu – Teatrul de vară de la Muzeul de Etnografie - , pe care au vrut să-l pună în valoare şi căruia au dorit să-i redea strălucirea de altădată, dar şi de la o serie de producţii cinematografice care le-au plăcut în mod deosebit şi de care au dorit să se bucure şi alţi băimăreni.
Filmele încep la ora 22.
Vrem să fie mai mult decât o seară de filme; vrem să găsim un mediu în care să comunităţile mici din Baia Mare să se poată exprima. Şi prin mediul acesta, care este mai dinamic, să le oferim şansa să se exprime. Avem un target care e tânăr şi dinamic şi vibrant şi care poate să arate că există cultură în Baia Mare, cu o dinamică mai aliniată dorinţelor lor. Eu sunt arhitect; nu înseamnă că arhitectura sau că partea clasică a artei băimărene o lăsăm în umbră, ci pur şi simplu oferim o variantă”, spune Răzvan Teodorescu.
Planurile celor doi tineri cinefili s-au conturat în luna mai, în urma unor discuţii pe care le-au purtat cu apropiaţii, şi care le-au confirmat că ar exista interes pentru un asemenea proiect. Ulterior, succesul de care s-au bucurat în Baia Mare Caravana Next şi Caravana TIFF le-a dat mai mult curaj.
Proiectul cuprinde 9 seri de film: „sâmbăta e pentru filme de Hollywood, filme cu emoţii, cu dramă, iar joia e clasică, filmele pe care le-ai vedea încă şi încă o dată”, explică Oana Enăşel, care recunoaşte că „pasul cel mai greu a fost alegerea filmelor”. „Încercăm să provocăm omul să gândească, să simtă; sunt unele drame care nu te ţin într-o zonă de confort şi îţi creează o stare interioară care te va face să-ţi pui nişte întrebări”, completează Răzvan Teodorescu.

Niciun comentariu:

@diana.topan